DAGS FÖR EN FÖRÄNDRING!

 

Låt oss presentera NVii ( uttalas en-vii ) som troligen är världens lättaste och snabbaste orienteringsskor. Vår målsättning med NVii är att vara ett innovativt brand som kommer med smarta tekniska lösningar för orienterare och traillöpare. Vi är ett passionerat brand som strävar efter att tillverka bästa möjliga skor för vår kundgrupp. Vi är helt dedikerade orienteringen vilket syns i vårt DNA och i varje detalj i skorna. Med över 130 års erfarenhet av löpning, orientering och idrottsbusiness så har vi lyckats skapa nästa generations högklassiga trail- och orienteringsskor.

Teamet med Peter Ivars (noname), Warren Key (str8), Petter Thoresen (mångfaldig världsmästare i orientering) och Thierry Gueorgiou (14 VM guld) har med sin kunskap skapat helt unika skor for orientering och trailrunning.

Alla i teamet är besatta av prestanda och med Crazy Light serien spränger vi gränser för världens bästa orienterare. Med Crazy Light serien är vi nere på vikter som aldrig tidigare varit möjligt inom orienteringssporten. XXC ( Xtreme Cross Country ) är en ultralätt sko (169 gr) utvecklad för olika underlag (asfalt, gräs, grus och lätt terräng) perfekt för sprintorientering. Hela Crazy Light serien erbjuder nya spännande möjligheter för elitlöparna.

Forest serien erbjuder skor för den tuffa terrängen. Skorna är väldigt hållbara men trots det har vi lyckats pressa vikten och kan nu presentera vikter på dubbskor som inte varit möjliga tidigare. Vi har skor med metalldubb och utan dubb. Det nya sulmönstret med inga släta partier gör att inte enbart dubbarna/dobbarna greppar utan hela sulan greppar mot underlaget. Det gör att du får ett oslagbart grepp och kan styra skon mycket bättre.

Forest 1 med 15 metalldubbar väger endast 239 gr och Forest 2 med den nya aggressiva butylgummisulan väger 225 gr. Vi använder oss av det nya revolutionerande Superfabric som utvecklats och tillverkats i USA. Det är ett polyestertyg som har keramiska små plattor vilket gör tyget väldigt hållbart och stryktålig mot vassa stenar och kvistar.

Vi är väldigt stolta att presentera dessa två nya modellserier och NVii. Vår resa har just börjat.

 

#nviime  #betspartofyourday